Augusti 2015

 

 

Min dotter Frida hoppar från en sten och avsikten är att det skall se ut som hon hoppar rakt ut i fjorden. Den här typen av bilder är svåra att få till för allting skall stämma under den sekund Frida befinner sig i luften. Trots att jag fotograferade med snabbildstagning (ca 5 bilder per sek) fick hon göra många hopp innan jag fick något som var acceptabelt. Denna bild var den bästa, men i originalet var Frida mycket längre till vänster. I en bild som denna, när motivet rör sig från höger till vänster bör man ha mest ”luft” till vänster så att hon tycks hoppa in i bilden. I Photoshop flyttade jag därför Frida från sin ursprungliga position och längre till höger. ”Hålet” efter henne fyllde jag i med kloningsverktyget, vilket är ganska enkelt när det rör sig om moln, som i detta fallet.

Klicka på bilden för att förstora den

Skriv gärna en kommentar