Oktober 2017

 

Bilden föreställer min dotter Frida och hennes blivande make Ola. De skall gifta sig sommaren 2018 och vi bestämde oss för att göra en häftig ”Save the date” bild, att skicka ut till de blivande gästerna. Efter en del funderande bestämde vi oss för att använda bilden till filmen Mr and Mrs Smith, med Brad Pitt och Angelina Jolie i huvudrollerna, som förebild. Detta har andra gjort tidigare, med skiftande resultat och vi bestämde oss för att försöka få det så likt originalet som möjligt.

Först gällde det att få fram rekvisitan. Olas mörka kostym passade bra och Frida hittade en slitsad klänning som fick duga. Deras skor som var röda respektive bruna gjordes svarta i Photoshop och pistolerna inhandlades på något varuhus. Fotograferingen utfördes i min hemmastudio och jag hade tagit fram förstorade bilder på originalfotot som vägledning. Var och en fotograferades för sig och klipptes sedan ihop till en bild. Den stora utmaningen var att i varje detalj försöka efterlikna originalet. Kroppshållningen och ansiktsuttrycken var viktigast. Vinkeln på benet och pistolernas position. Allt måste klaffa. Och så ljuset förstås. Det gick åt ganska många bilder innan det blev rätt, men så blev det också riktigt bra tycker jag.  Det enda som jag tycker kunde varit bättre är fötterna. Hollywoods studios är säkert betydligt större än min hemmastudio och originalbilderna var säkert fotograferade från ganska långt håll med en lagom lång lins. Jag var tvungen att fotografera på ganska nära håll med en förhållandevis kort lins. Detta gör att det som är i utkanten av linsen, i detta fall fötterna, ser mindre ut. Detta syns tydligast på Frida och speciellt om man jämför med originalbilden. I övrigt är jag väldigt nöjd med resultatet.

Klicka på bilden för att förstora den

Skriv gärna en kommentar