December 2017

Jag passade på att ta lite barnbilder i min hemmastudio i mellandagarna. Denna bild föreställer mitt barnbarn Alve som är 1,5 år. Han är tacksam att fotografera för han tittar gärna rakt in i kameran, vilket jag tror beror på att han är väldigt intresserad av alla typer av apparater, i detta fallet kameran. Jag använde mig av en vit pappersbakgrund vilken jag drog ut ganska långt på golvet. Fördelen med detta är att barnen uppfattar denna vita golvyta som en lekyta och sätter igång att leka, hoppa och skutta alldeles av sig själva. Skall man fånga mer än ett barn i samma bild gäller det att se till att skärpedjupet räcker till. Jag använde f/13, vilket fungerade bra. För att se till att barnen blev belysta oavsett åt vilket håll de vände sig använde jag tre studioblixtar, två ganska lågt placerade från vardera sida (ca 45 grader) och en högt placerad riktad snett nedåt. Detta gav bra ljus för både rena porträttbilder, som här, och lekbilder. Några fler bilder finns under kategorin Porträtt/Studio.

Klicka på bilden för att förstora den

Skriv gärna en kommentar