Juli 2020

Den här bilden är tagen i ett gammalt tvätthus på Ems Herrgård söder om Oskarshamn. Jag blev väldigt förtjust i motivet och med ljuset som faller in från fönstret. Tyvärr hade jag inte tillgång till den utrustning som behövdes för att få en perfekt exponering dvs en relativt kort lins (eller zoom) med stor bländaröppning och/eller ett stativ. Vid fototillfället hade jag inget av detta så det blev till att kompromissa. Ljuset var svagt och jag valde den längsta exponeringstid som gav någorlunda skarp bild handhållet, vilket var 1/20 sek. Utrymmet var litet så jag måste fotografera ganska nära inpå, vilket gav problem med skärpedjupet. Största bländare på objektivet var f/3,5 och med inställningen f/4,0 blev det mesta skarpt. Till sist, för att det över huvud taget skulle gå att fotografera i det svaga ljuset behövdes det ett isotal på 1000, vilket naturligtvis orsakade brus i bilden. Trots allt blev resultatet ganska bra tycker jag.

Klicka på bilden för att förstora den

Skriv gärna en kommentar